img_9544-s.jpg
krasivasileva-s.jpg

Фотопроект: В света на спасените души

Фотограф: Красимира Василеваblago w

Победител в грантовата програма "Благотворителността през обектива" 2017

В света на спасените души

Във времена, когато разрухата е превзела не само материалния ни свят, но е нахлула в душите на хората и е пропила отношенията между тях, нуждата да бъдем добри, е по-голяма от всякога. Тя е въпрос на оцеляване.

Да бъдеш отворен за нещастието на другите е повече от това да дариш. Да бъдеш отворен за нещастието, означава да събудиш сетивата си, дълбоко приспани от примирението и безпомощността

Да бъдеш отворен за нещастието на другите, означава да имаш силата да надвиеш егоизма си. Да пренебрегнеш и забравиш за миг собственото си нещастие и да поставиш чуждото пред своето.

Да бъдеш отворен за нещастието, означава да се спасиш. Защото помощта за нуждаещите, ти дава усещането, че си необходим и полезен, че съществуването ти има смисъл и ти имаш смисъл. Че със сигурност, някъде, има поне един, който мисли за теб и те чака...

Да бъдеш отворен за нещастието, носи дълбоко усещане за щастие. Дава изцеление и изпълва душата с чиста, безкористна и безусловна радост.

Прочетох на много места, че доброволчеството е мисия.

За мен доброволчеството е магия. Тази магия спасява всички – и нуждаещи се и даващи.

 

В проекта са заснети доброволци, хора от екипите и деца и младежи от Център „Приятели на Зита“, Фондация „Подари книга“, Фондация „Светът на Мария“, Ателие „Прегърни ме“, дарители и доброволци в кампаниите за набиране на средства за лечение на Жорко и Любчо и на деца с онкохематологични заболявания.

Search