DB-12.jpg
denis_avatar.jpg

Фотопроект: Кучешко сърце

Фотограф: Денис Бучелblago w

Победител в грантовата програма "Благотворителността през обектива" 2016

Кучешко сърце

Денис Бучел

Те решават да загърбят всичко - и семейства, и кариера, и свободно време. За тях няма почивен ден, а работа има винаги - от чистенето на клетките сутрин, през храненето и прегледите, до прилежно водения за всеки един обитател дневник и откриването на осиновители. Води ги най-вече любовта към животните. И всичко това - без заплащане. И всичко това като една безкрайна борба - с бюрокрацията, с липсите, с безразличието и озлоблението. Но те продължават да го правят всеки ден. В името на животните.

Те са хората, стоящи зад Animal Rescue София - група вярващи в каузата си любо-дарители. Не пари, а благодарни, гледащи ги отвсякъде очи получават срещу труда си. И продължават с надежда за повече доброволци - като всички онези, изпълващи фермата през уикендите. С вяра в намирането на нови дарители и подкрепа.Ис любов към животните.

Animal Rescue Sofia е българска организация, създадена от доброволци с обща цел – да помогне за решаването на проблема с бездомните кучета и котки. Историята на техния приют „Фермата“ започва през 2014 г., когато благодарение на хиляди дарители, събират около четвърт милион лева. До тогава работили в общински приют „Богров“ (2010-2013), доброволците успяват да закупят свой собствен имот и да създадат първия частен приют в София.

В момента тук, във Фермата, 200 кучета получават медицинска помощ и грижа 365 дни в годината, а клиниката на приюта предлага помощ за пострадали животни. Работи се и по метода „Кастрирай и върни“ - единственият хуманен и законен метод за намаляване на популацията от безстопанствени кучета. Благодарение отдадеността на доброволците, средно месечно около 70 животинки от улиците на София намират своя дом в страната и чужбина, като до момента стопани са намерили над 4400 кучета, а безплатно са кастрирани над 8400.

Animal Rescue Sofia се издържа изцяло и само от дарения, няма бюджет от общината, държавата или от организации в чужбина.

Search