Жури

boris-missirkov.jpg
elitsa-barakova.jpg
krasimira-velichkova.jpg
nadezda-pavlova.jpg
nadezda-chipeva.jpg
temelko-temelkov.jpg

Борис Мисирков

Български фотограф, кинооператор и продуцент. Заедно с Георги Богданов създават „Продуцентска компания АГИТПРОП" и съосновават „Българското фотографско сдружение". Борис Мисирков е оператор на филмите „Георги и пеперудите", „Проблемът с комарите и други истории" и „Коридор №8", с които печели редица международни награди.

www.missirkovbogdanov.com

Елица Баракова

Носител на традиционни ценности в съчетание с визионерство и смелост да експериментира, Елица Баракова ръководи екипа на фондация BCause (доскоро „Помощ за благотворителността в България“) от 1998 г. Успешно бори митове като: хората и бизнесът не даряват или фондациите са по рождение виновни. Гледа с оптимизъм към деня, когато ще даряваме на училището, университета или неправителствената организация не защото някой ще умре, а защото това е част от пълноценния начин на живот.

www.bcause.bg

Красимира Величкова

Красимира Величкова е завършила културология в СУ „Св. Климент Охридски”. Директор е на Български дарителски форум от 2008 г. Преди това е работила като мениджър “Развитие и партньорства” в сдружение „Алтера” и като мениджър “Финансирания и развитие” във фондация „Работилница за граждански инициативи”. Занимавала се е със стратегии за организационно развитие и набиране на средства за социални и културни проекти, както и с инициирането и осъществяването на проекти в сферата на културата и културните политики.

www.dfbulgaria.org

Надежда Павлова

Надежда Павлова завършва Техническия университет (1992), Университета за национално и световно стопанство (1998), Арт-Колеж, София, дисциплини ”Основи на фотографията” и „Артистична фотография”, с преподавател Борис Юскеселиев (2002) и магистърската програма ”Фотографско изкуство” в Нов български университет(2012). От 2010 г. е член на УС на Националното сдружение Фотографска академия ”Янка Кюркчиева”. Автор е на самостоятелните изложби „Холандски портрет”, „Арапя от изгрев до изгрев”, „Снимки на вятъра”, „Гондоли”, „Дом за мен”, „Простотии на простора”, „Порция китайско” и „Бягство в Елфика”, представяни в България и в чужбина. Нейни проекти присъстват в изложбите на български и международни конкурси, като печелят редица награди. „Дом за мен” получава поощрителна награда в конкурса „Giovanni Crespi”– Леняно, Италия и е включен в програмата на Международните фотографски срещи – Пловдив (2009). „Вярвам и живея” е триптих, награден със сребърен медал във Фотоакадемика (2004), ІІІ награда в конкурса “Да разкажеш история с три снимки”, Серет – Франция (2005), и златен медал във Фотосалон «Валево”, Сърбия (2007). Серията „Да отглеждаш ангел” печели златен медал в секция „Репортаж” на Фотоакадемика ’2007 и І награда в конкурса “Канон - снимка на годината” в раздела «Фотоесе» (2008). Показана е като самостоятелна изложба, включена в програмата на Месец на фотографията’2011 в галерия „Аросита”.

www.photoacademy.org - Фотографска Академия "Янка Кюркчиева"

Надежда Чипева

Надежда Чипева е работила като фотограф за БТА – Пресфото, Списание “Сега”, Вестник “24 часа”, Вестниците Дневник” и КАПИТАЛ. Има множество награди: за най-добра политическа фотография в журналистически конкурс в НС; златен медал за най-добра журналистическа фотография от Фотографска академия; награда на Съюза на българските журналисти за фотожурналистика. Удостоена е и със званието фотограф на годината, първо място за серията “Противостоене”. Неколкократно е номинирана за наградата "Черноризец Храбър" и два пъти е нейн носител в категорията "фотожурналистика". Участвала е в редица конкурси и изложби в България и чужбина, между които пет самостоятелни. Нейни фотографии са притежание на НХГ София и Музея за фотография в Брадфорд, Великобритания.

Фотограф във в. "Капитал" - www.capital.bg

Темелко Темелков

Фотограф, ТВ и Видео оператор Темелко Темелков е един от най-активните и признати български фотографи, възпитаник на НАТФИЗ, носител на награди за модна фотография. Снима за някои от най-популярните модни списания. Автор е на рекламни и музикални клипове, оператор и режисьор на филми.

www.temelkotemelkov.com

Search