Новини

Фондация BCause и БДФ търсят организации, които да помогнат изложбата да бъде видяна от повече хора в страната

Фондация BCause и БДФ търсят организации, които да помогнат изложбата да бъде видяна от повече хора в страната

Фондация BCause и Български дарителски форум търсят организации, които да помогнат изложбата да бъде видяна от повече хора в страната.

За да бъдете домакин е необходимо за попълните заявка и да я изпратите на организаторите. Срокът е текущ и заявките се разглеждат по реда на постъпването им. За да проверите кои са свободните дати, погледнете Календара на изложбата в сайта blagobektiv.org.

Изпратете заявка на Елица Баракова, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Кой може да бъде домакин?

Домакини могат да бъдат общински и областни администрации, музеи, училища, галерии, нестопански организации, компании.

Какво изискваме от вас?

Изложбено място, на което за поставите паната от изложбата. Идеалното място е място, което се посещава всеки ден от много хора, но е възможно и да има по-ограничена аудитория.

Възможно е да поставите изложбата в галерия, музей, фоайе на обществена институция, в коридорите на училище, административна сграда и т.н. Опазването целостта на фотографиите е отговорност на домакините.

Вие се ангажирате да посрещнете изложбата, да я подредите, а след това да я опаковате и да изпратите на посочен от организаторите адрес, на уговорената дата.

Разходите за транспорта се поемат от организаторите.

Обем на изложбата

Фотоизложбата „Благотворителността през обектива“ 2016 съдържа:

1 брой пано с информация за изложбата (пенокартон, 50х70 см)

Самостоятелни снимки от конкурса – 6 броя снимки в рамки (размер 50х70 см), придружени от пана с текст (пенокартон 20х20 см)

1-ва фото серия – 14 снимки в рамки (размер 50х70 см) + 1 брой пано (пенокартон, 50х70 см)

2-ра фото серия – 17 снимки в рамки (размер 50х70 см) + 1 брой пано (пенокартон, 50х70 см)

3-та фото серия – 11 снимки в рамки (размер 50х70 см) + 1 брой пано (пенокартон, 50х70 см)

Рамките са леки, pvc и плексиглас. Окачването може да бъде на пирон, с корди, на стативи.

Изложбата като повод

Надяваме се гостуването на изложбата да стане повод за популяризиране на благотворителността, дарителите, организациите и дарителските каузи във вашето населено място.

Може да организирате:

  • Дискусия и отличаване на дарители
  • Начало на дарителска или доброволческа акация
  • Разговор по темите на изложбата
  • Друго

Публичност

Всеки домакин ще разполага с плакат на фотоизложбата, на който ще бъде поставено неговото лого, мястото на изложбата, датите – ако заяви желание. Графичният дизайн и подготовката на файла се поемат от организаторите. Домакините получават файл в pdf формат, който могат да принтират за своя сметкa в каквото количество преценят. Домакините имат грижата да осигурят максимално широка публика, като използват традиционни и нови медии, социални мрежи и др.

„Благотворителността през обектива“ е проект на Български дарителски форум и Фондация BCause, чиято цел е да покаже различните лица на благотворителността със средствата на фотожурналистиката.

Жури на „Благотворителността през обектива“ 2016: Борис Мисирков, Елица Баракова, Красимира Величкова, Надежда Павлова, Надежда Чипева, Темелко Темелков.

„Благотворителността през обектива“ се осъществява за пета поредна година с подкрепата на фондация „Америка за България“.

Партньори: Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева”, Българско фотографско сдружение, Фото Форум, ФотоСинтезис Арт Център, НДК.

Спонсори: Аурубис България, Контур Глобал Марица Изток 3, АбВи, Райфазенбанк.

Медийни партньори: Vesti.bg, Информационен портал за НПО в България, сп. Мениджър, сп. Обекти, Оффнюз.

Повече за конкурса ще намерите в сайта на адрес http://www.blagobektiv.org
и във фейсбук: https://www.facebook.com/blagobektiv

Search