Автор: Александра Даскалова
През 2017-та година във Варна се проведе третото издание на фестивала "Усмихни се, Карин дом". Фестивал, който накара стотици доброволци, включително и мен, да се включат в името на една добра кауза. Животът на децата със специални потребности в България е доста труден, но и те както всички останали, заслужават едно по-добро бъдеще. Много родители се отказват от децата си и ги оставят в институции. Мисията на Карин дом е да помагат на такива деца и техните семейства да преодоляват трудностите и да подобрят качеството им на живот. За мен участието в това събитие беше голямо предизвикателство, защото не просто трябваше да направя няколко снимки, а трябваше да обърна внимание на всеки детайл. Да си добър фотограф за мен означава да доловиш емоциите и настроенията на хората. Да запечаташ именно тези моменти, които са най-ценни. А какво по-хубаво от това да си заобиколен от толкова много хора с една обща идея. Да видиш детските усмивки и обичта на родителите им. Не всеки човек може да бъде доброволец. Живеем във време, в което най-важни са парите. Рядко някой прави нещо, което коства времето и усилията му без да очаква нещо в замяна. Бях възхитена от всички доброволци, с които бях на това събитие, защото бяха обединени от много по-важна цел от парите. Няма цена, която може да покрие радостта ми от щастието и усмивките на хората пред обектива, нито от изпитаните емоции. Не всеки може да си позволи да дарява пари или продукти, но всеки от нас може да отдели малко време и да направи някого щастлив.
Година на заснемане: 2017