Номинирани и наградени 2016

Благотворителността през обектива '2016

Конкурс за фотография

bonin-w.jpg

История за доброто

Фотограф: Светлана Бонин

Първо място, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2016

blagoВчера решихме да изчистим плажа. Просто така, не защото някой ни е казал, или ни е агитирал по телевизията един път годишно.

Купихме чували и ръкавици. Докато чистехме, разказвахме на децата за Доброто. Че когато правиш Добро, то никога не остава невъзнаградено, че винаги се връща при теб.

Когато приключихме и уморени натоварихме чувалите в колата, за да ги изхвърлим в най-близкия контейнер, децата казаха: Сега Майката Природа ще ни е много благодарна, че я спасихме от целия този боклук.

Когато се върнахме, в пясъка намерихме две монети по 2 евро - за всяко момче по една монета. Всеки с монетата си си купи по два сладоледа.

От този урок по-добър - здраве му кажи!

Ароги, Гърция, 2016 г.

usmivkata-w.jpg

Усмивката

Фотограф: Вилислава Николаева

Награда на публиката, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2016

blago

"Човек може всичко да загуби по пътя: младост, здраве, сила, вяра, памет, име – запази ли смехът си, той остава човек."

Участник в турнира за „Купата на победителите” за хора с увреждания гр. Шумен, организиран от СНЦ „Сияйна зора” в местността Шуменско плато.

Шумен, 2015 г.

nikola-kolev-w.jpg

Радостта от победата

Фотограф: Никола Колев

Номинация за награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2016

blago

За девети пореден път пазарджиклията Наско Бояджийски организира риболовното състезание „Един различен ден” за деца със специални потребности. Инициативата е изцяло благотворителна  и има подкрепата на въдичари от цялата страна. Традицията събира любители на риболова, за да дарят усмивки на децата. Треньорите пристигат с личен превоз и предават уменията и страстта си към хобито си, без да получават заплащане. Децата участници припознават в тях свои наставници и приятели, и поддържат контакти с тях цяла година до следващия турнир. Фирмите-спонсори осигуряват риболовни принадлежности за всяко дете, минерална вода, награди и лакомства. 

На 15 май 2016 г. в комплекс „Черно море” над 20 деца от Пазарджик от различни възрасти, ползващи социалните услуги на сдружение „Егида” и на Ресурсния център в Пазарджик, отново усетиха тръпката рибата да клъвне на тяхната въдица. Това е ден, в който те мога да се почувстват победители, но и да върнат живота на рибата, като я пуснат обратно на свобода - такъв е регламентът на състезанието. Всеки участник си имаше риболовец - треньор. В края на състезанието всички участници получиха грамоти и медали, а най-добрите заслужиха купи. Въдиците, с които ловуваха, останаха за децата като подарък.

На снимката е Лиляна Димитрова, която получава награда за най-голямата риба, уловена с нейната въдица.

Пазарджик, 2016 г

anita-todorova-w.jpg

Подкрепа за ромско семейство в беда

Фотограф: Анита Тодорова

Номинация за награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2016

blago

С моята шестгодишна дъщеря Славея помагаме на ромско семейство в беда, болна майка с пет деца.

Монтана, 2016 г.

podari-w.jpg

Подари живот на балния си тоалет

Фотограф: Румяна Найчева

Номинация за награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2016

blago

Абитуриенти от СУПЦ „Д-р Анастасия Железкова" в гр. Варна мерят подарените им бални тоалети. Кампанията е организирана от студенти в Икономически университет - Варна. Мисията им е да се съберат средства за подпомагане на завършващи гимназия социално слаби деца, деца от домове и деца в неравностойно положение от област Варна.

Варна, 2014 г.

ruseva-w.jpg

Сбъдване на мечта

Фотограф: Мариела Русева

Номинация за награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2016

blago

Моето хоби е фотографията, а по професия съм психолог. Работя като психолог-консултант в Дневен център за хора с множество увреждания „Слънчевата къща“, гр. Варна. От дневния център познавам Дани. Тя е мило, лъчезарно и усмихнато момиче. И като всяко момиче има мечти. И като всяка истинска жена е суетна и държи на външния си вид. Обича да позира пред фотообектив и да бъде модел. Направих фотосесия на Дани специално за участие в конкурса „Благотворителността през обектива“. Преди фотосесията я попитах: „Как си?“, а тя отговори: „Добре, но не много добре.“ След фотосесията, наситена с красотата на залеза, усмивките на Дани и полъха на бриза, момичето възкликна: „Много съм щастлива!“. Няма по-голяма награда от тази за мен!

Варна, 2016 г.

Search