Благотворителността през обектива '2017

Конкурс за фотография

zabravenite-hora-nkaragancheva.jpg

Забравените хора

Фотограф: Николина Караганчева

Първа награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2017

blagoДом за възрастни жени с увреждания, 2017 година. По своя инициатива всяка година граждани посещават дома по големите празници. Със събрани пари от дарения те закупуват дрехи, обувки, храна и други необходими неща - в зависимост от сумата на даренията, и ги носят на жените в дома. Най-важната част остава самото посещение на тези ЗАБРАВЕНИ от всички хора. Очакването и усмивките при срещите са най-ценното нещо и думите им "Нали пак ще дойдете?".

napravi-me-krasiva-ilazarova.jpg

Направи ме красива

Фотограф: Ирена Лазарова

Втора награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2017

blagoМоника нанася последните детайли от грима. Прическата е готова. Белите коси са подредени в естествени вълни, а тъмното червило стои чудесно. Красива си.

Всяка първа събота на декември е официалната дата на Help Portrait. На 3 декември 2016 година посетихме социален младежки център “Св. Константин” с партньорството на Фондация “Конкордия България”. Участвах като back-stage фотограф на събитието и успях да заснема щастието зад кулисите, грижите и личното отношение към всеки един модел. 

Help Portrait е световно движение на фотографи и доброволци за снимане и подаряване на портрети на хора в неравностойно положение. Идеята на Help Portrait е да се снимат красиво хора, които обикновено не могат да си позволят фотосесия. Всеки човек е красив и всяка снимка е любов.

morsko-priklyuchenia-dsadikova.jpg

Морско приключение

Фотограф: Даниела Садикова

Трета награда, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2017

blagoВ детския лагер "ParaKids - Морски приключения“ през 2017 г.  се включиха деца с увреждания и техните семейства. Дванайсетгодишният Любомир Михайлов, с помощта на сърф инструкторката си Илиана Стоилова, се носи на съп борд по устието на река Велека. Удоволствието и удовлетворението, което изпитват, е явно и неописуемо.

vseki-moje-atzvetkova.jpg

Никой не може да направи всичко, но всеки може да направи нещо

Фотограф: Албена Цветкова

Награда на публиката, Фотоконкурс "Благотворителността през обектива" 2017

blagoДарителските кампании за осигуряване на дрехи, обувки, учебни помагала „Глухарчетата са слънца от обич“, „Подари за една усмивка“, „Вярваме в доброто“ са насочени към подкрепа на ученици в неравностойно положение. Провеждат се периодично в училището, благодарение на Christmas Appeal for Bulgaria, ръководена от сем. Тара и Адам Стюард. Получените от Англия пратки се сортират по възрастови групи, изготвят се списъци с помощта на класните ръководители и даренията се раздават на нуждаещите се. Проведени са три мащабни кампании, благодарение на които са осигурени дрехи, обувки и учебни помагала за ученици от над петдесет семейства и екипи за спортните отбори в училището в гр. Вършец.
2017

Search